Notícies

Formació en Prevenció de Lesions i Nutrició Amb El Toni Bové

Publicat el dia 14.12.2017

Foto de grup de la Formació amb el Toni Bové

Dins del pla de formació de la temporada 2017/2018 rebem la visita del Toni Bové

Vedruna Gràcia, dimarts 12 de desembre de 2017

 

Seguint amb el programa de formació, per a entrenadors, previst per la temporada 2017/2018, dimarts 12 de desembre vam rebre la visita del Toni Bové.

El Toni Bové és un expert i experimentat Fisioterapeuta Esportiu. Ha treballant durant 33 anys al Futbol Club Barcelona, la major part del temps a la secció de bàsquet. A més ha participat en nou Jocs Olímpics i és professor duniversitat.

La formació anava dirigida al col·lectiu dentrenadors/es i als jugadors/es de Cadet fins a Sènior i lorientavem a la prevenció i recuperació de lesions i consells de nutrició, sense oblidar-nos de conèixer detalls de la seva trajectòria professional.

El Toni Bové ens va parlar, per començar, de la importància de lalimentacó. És imprescindible que sempre que anem a fer esport ho fem amb els suficients aliments al cos. A més també va destacar la importància del descans i de dormir, com a mínim, 8 hores abans de cada partit.

Tot seguir, va parlar de la imprescindibilitat dels escalfaments. Escalfar ens garantirà preparar el cos de cara a linici de partit/entrenament. Un cop acabat lescalfament caldrà fer els estiraments que més sadaptin al nostre esport. Per acabar la sessió, és obligatori estirar; daquesta manera, prevenim cruiximents, sobrecàrregues i assegurem un to muscular adequat després de lesforç.

Bové va assegurar que les baixes a entrenaments i partits no són pels motius que tots imaginem: els refredats, les febres i altres malestars són les lesions més habituals entre els esportistes. En canvi, els turmells i els genolls pateixen però no són la causa de baixa més nombrosa. Si ho mirem a la nostra entitat veiem que el fet dentrenar al pati augmenta la possibilitat de patir aquestes baixes.

Pel que fa a les immobilitzacions de turmells i genolls, el Toni va recomanar màxima mobilitat (sempre i quan sigui possible, és clar). Posar-se turmellera o genollera resta moviment a les articulacions i no ajuda a lenfortiment de la zona lesionada.

Més enllà dels continguts tècnics i anecdòtics vam descubrir, un professional que parla amb passió de la seva feina, de totes les experiències viscudes i de totes les que encara està vivint. Daltra banda, vam descobrir la persona que samaga darrera el profesional, que valora la vida de casa, ara que lha recuperat i que, en sentit humà, guarda bon record de tots els entrenadors i jugadors amb qui ha tractat al llarg daquests anys.

Una visita dautèntic luxe que va ser rebuda amb gran entusiasme pel col·lectiu dentrenadors i jugadors. Moltes gràcies Toni!!

Formació en Prevenció de Lesions i Nutrició Amb El Toni Bové