Notícies

LA JORNADA MÉS DOLÇA

Publicat el dia 02.03.2018

.

Arriba Sant Medir al barri de Gràcia. 

Us avisem que si demà sortiu de casa per venir a veure els partits que es juguen al pati de l’escola, vingueu equipats amb paraigües, bosses i moltes ganes de llaminadures! Demà arriba la festa més dolça de l’any, Sant Medir!! 

   

Com cada 3 de Març, arriba la tradicional Festa de Sant Medir, una de les festes més arrelades al barri de Gràcia.

És en l’any 1830 quan es va realitzar el primer romiatge per un forner del barri de Gràcia, Josep Vidal i Granés. El forner, que no gaudia de molt bona salut va prometre que si Sant Medir el curava, cada 3 de Març aniria a la seva ermita a la Serra de Collserola, pujat a un cavall i tocant un sac de gemecs anunciant al barri el seu miracle. I any rere any s’hi van afegir amics, veïns, familiars, fins que...

Actualment, ja són 26 les colles que es disposen a repartir somriures i dolços pels barris de Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi i la Bordeta, mantenint la tradicional visita a l’Ermita de la Serra de Collserola i a l’ermita de Sant Medir, al barri de la Bordeta. 

Tot i que la lliga basquetbolística no s’atura, us animem a venir a donar suprot a tots els partits del cap de setmana. En especial però, aprofitant la benentesa, els partits al pati, ja que els carrers que l’envolten estaran farcits d’una gran festa; colors, caramels, gominoles i música! Així doncs, no dubteu en venir a passar una bona estona. 

La festa s’inicia a les 9 h del matí i s’atura fins a l’hora de dinar, reprenent l’activitat cap a les 20 h del vespre per dur a terme tradicional baixada de les colles pel nostre carrer principal, Gran de Gràcia, fins a arribar als Jardinets, on finalitza la cercavila.

A continuació us adjuntem el calendari del cap de setmana.

LA JORNADA MÉS DOLÇA