Notícies

Nico Van den Bogaerd visita Vedruna

Publicat el dia 17.03.2018

.

El director d'scouting dels Miami Heat va compartir la tarda de divendres amb nosaltres.

Després de rebre a les nostres instal·lacions visites com la de Toni Bové, fisio del Barça,  ahir a la tarda vam gaudir de la presència, al  mateix pati de l’Escola, del director d’scouting dels Miami Heat, Nico Van den Bogaerd.

Van den Bogaerd és un belga resident a Cerdanyola (Barcelona) que porta diversos anys treballant amb la franquícia de Florida. La seva principal missió és la de controlar el mercat de joves promeses i el seu moviment a Europa, per a posteriorment poder escollir la seva millor opció de cara al Draft.

Per a aquells que no ho conegueu, el Draft és el procés de selecció de jugadors novells (joves de 19 a 22 anys) per part dels equips de la NBA. Aquests, són triats per un ordre preestablert depenent de la classificació del seu equip en la lliga (de pitjor a millor), amb l’únic objectiu d’intentar equilibrar els equips.

 Nico Van den Bogaerd a Basquest Vedruna Gràcia

Primerament, el cadet negre masculí va tenir la sort de compartir entrenament amb l’scouter, mentre que els aportava consells i comentaris per tal de millorar de cara a un futur pròxim.

Nico Van den Bogaerd va donar consells als més petits perquè prenguessin nota de la seva experiència, remarcant que treballar les debilitats és el camí fonamental per progressar.

Definint-se a ell mateix com un apassionat del bàsquet, va ser preguntat pels nostres entrenadors pel seu recorregut fins a arribar al gran equip de la NBA, Miami Heat. Ens va explicar que la seva passió per aquest esport l’havia fet viatjar, veure molts partits, molts tornejos i moltes Copes del Rei. En destaca la Copa del Rei celebrada a Saragossa, on va poder fer molts contactes que el van portar a poc a poc on és actualment.

Un cop als Miami Heat, ens va explicar la seva tasca allà. Va desvelar-nos que la franquícia comptava amb dos scouters; un a Europa i un a Turquia.

Nico Van den Bogaerd va confessar que actualment el perfil de jugador més buscat és aquell que tot i tenir talent propi, es caracteritzi per tenir un molt bon tir, ja que creu que actualment el bàsquet avança cap a un joc molt més exterior i tirador, aportant un alt nivell d'espectacularitat a la lliga.

Finalment, va parlar sobre el bàsquet als EEUU, ja que aquest es viu d'es d'un punt de vista molt diferent al nostre. Va remarcar-ne, sobretot, el gran treball físic de tots i cada un dels jugadors.  

Un plaer poder comptar amb la seva presència i aprendre una mica més del gran esport pel qual ens desvivim.

 

Nico Van den Bogaerd visita Vedruna