Els Cracks

Marta Molgosa

Publicat el dia 27.10.2017

La Marta amb alguns dels seus alumnes

VIATGE SOLIDARI A TANZANIA

Sóc la Marta Molgosa, jugadora del Sènior A de Vedruna Gràcia. És un plaer poder inaugurar la nova pàgina web del club i, sobretot, aquesta nova secció del Cracks. Quan em van proposar explicar la meva experiència, aquí a la web, com a professora voluntària a Tanzània, va suposar un gran repte escriure en tan sols unes línies tot un mes ple de emocions, sentiments i aventures.

El juny passat vaig finalitzar la carrera de mestra d’educació primària especialitzada en educació especial. Juntament amb una companya de la Universitat vam decidir viure una experiència i anar de voluntàries a Tanzània. Ens vam posar en contacte amb MAMA ELO'S, una ONG situada a Mlangarini, una aldea al costat de la ciutat d’Arusha, que ens va facilitar en tot moment tant la preparació del viatge com l’estància allà.

Juntament amb la meva companya vam crear un projecte educatiu que consistia en treballar conceptes acadèmics bàsics a partir d’activitats més dinàmiques i motivadores amb els infants, ja que allà l’educació que reben és totalment diferent a la nostra. Cada matí, durant la setmana, fèiem classe a l’escola i a la tarda organitzàvem activitats i jocs pels nens que venien als camps que teníem al voltant de la casa de Mama Elo’s. Cada dia era diferent a l'anterior i suposava un repte constant que intentàvem afrontar amb les màximes ganes possibles. Els caps de setmana teníem lliure, és a dir, podíem dur a terme excursions i descobrir els meravellosos paisatges d’Àfrica.

És molt difícil esmentar només algunes coses d’aquesta experiència. D’una banda, vaig tenir l’oportunitat de conèixer un país totalment diferent, els seus costums i vivències, però alhora vaig veure molta pobresa i situacions molt dures en infants, adults i famílies senceres, ja que allà les condicions de vida, sanitàries i econòmiques son molt escasses. D’altra banda, el que més destaco i que estic ben segura que mai oblidaré, són tots els moments que vaig passar amb els nens i nenes de Mlangrini i l’afecte que vaig rebre per la seva part i també de les seves famílies . Tot i que jo anava amb la intenció de poder ensenyar diferents conceptes acadèmics, valors, etc. puc assegurar que vaig aprendre jo molt més de tots ells. A més, el fet de viure durant un mes a l’aldea amb unes condicions tant diferents a les que estem acostumats i fer vida com la gent d’allà (horari, menjar, feina, temps lliure, etc.), em va fer prendre consciència i reflexionar envers tot el que tenim i molts cops no valorem. Ells amb poc (o quasi be res) son feliços, per això es molt important que valorem cada petit detall present a les nostres vides.

Per últim, m’agradaria afegir que recomano molt viure aquest tipus d’experiències, sobretot, a la gent relacionada amb el món de la docència, lleure o bé de l’esport.

Asante sana!

Marta Molgosa