Notícies

Visita de Nacho Solozábal

Publicat el dia 17.05.2018

.

Compartim tarda amb un ex blaugrana. 

Conegut com a Nacho Solozábal, és un ex-jugador de bàsquet del FC Barcelona, equip on va desenvolupar tota la seva carrera i va assolir 19 títols de màxim nivell. Actualment podem veure la seva samarreta amb el número 7 lluint penjada al Palau Blaugrana.

Va iniciar la seva carrera l’any 1978, on ja va començar a caracteritzar-se per a ser un gran penetrador a cistella i un gran assistent de bàsquets per a tots els seus companys d’equip. A més a més, també se’l destacava per la seva defensa i el seu tir exterior.

El Nacho va estar-se al club fins a l’any de la seva retirada, l’any 1994. Cal destacar que entre els anys 1979 i el 1992 va guanyar 19 títols de màxima categoria, destacant-ne la Copa del Rei de l’any 1998, disputada a Valladolid i amb una victòria final gràcies a un triple del mateix Nacho, que va acabar donant la victòria als blaugranes davant un Reial Madrid imparable.

També destacar la seva actuació amb la selecció Espanyola de Bàsquet, amb la qual va participar a 3 Jocs Olímpics, a més de mundials i europeus.

Avui en dia, tot i estar retirat de les pistes de bàsquet el trobem ben a prop d’elles. Actualment, dirigeix una Escola de Bàsquet creada sota el seu nom i és comentarista de partits de bàsquet a TV3, juntament amb el conegut Jordi Robirosa.

Avui tenim el plaer de compartir la tarda amb ell. El Nacho ha passat la tarda amb tots els nens i nenes de Vedruna i els ha fet una xerrada responent a les seves preguntes.  

Ha començat sent una xerrada liderada pel mateix Nacho explicant la seva trajectòria al món del bàsquet fins al dia de la seva retirada. Va iniciar-se en l'esport als 8 anys als Maristes de Sant Joan, on ja va declarar-se un fanàtic. Des d'allà, se li va brindar l'oportunitat de participar en campionats d'arreu d'Espanya. És en aquell moment quan va rebre la trucada del FC Barcelona. 

D'altra banda, el Nacho ha parlat de la importància de la complementació entre estudis i esport, explicant que ell en cap moment havia deixat de banda els estudis i va treure's la carrera d'Economia. D'aquesta manera, ha encoratjat a tots els petits a no deixar res de banda. 

De la seva trajectòria, en destaca amb especial sentiment l'enfrontament amb la selecció dels Estats Units, amb grans personatges com Michael Jordan i la medalla de plata aconseguida als Jocs Olímpics. 

Seguidament, s'ha obert un torn de preguntes dels més petits on ha estat preguntat molt pel dia de la seva retirada, explicant que en aquell moment ell se sentia molt ple i feliç d'abandonar-ho. 

Ha estat un plaer compartir la tarda amb ell. Molt bon cap de setmana! 

Visita de Nacho Solozábal